TipsAuteur(s): Petra De Pauw
Formaat: 12,5 x 20 cm

Pagina’s: 240, Prijs Eur 17,50

ISBN: 9789056178475

Net als bij haar eerste, vlekkeloos verlopen zwangerschap wil Petra een dagboek bijhouden van de negen spannende maanden. Maar het zullen er geen negen worden. Op week 20 verliest Petra voor het eerst vruchtwater. De dokters verwachten een doodgeboorte, maar het meisje in haar buik blijkt een vechtertje. De rest van de zwangerschap wordt zwaar. Petra moet weken volledig platliggen en samen met haar man Herman omgaan met de angst haar kind te verliezen. Wanneer Billie op 27 weken geboren wordt, weegt ze 920 gram. Ze wordt naar neonatologie gebracht en mag niet met haar ouders naar huis. Ouders die elke seconde van de dag aan haar denken, maar slechts aarzelend van haar durven houden.
Petra vertelt in haar dagboek open over haar twijfels, angst, verdriet en hoop. Ze doet dat met een ontwapenende humor. Ook de geboorte zelf en de eerste maanden van Billies leven worden met een lach en een traan beschreven. Ze heeft veel steun gehad aan andere ouders die ze op neonatologie leerde kennen, maar ook aan een vroedvrouw die zelf te vroeg bevallen was en een verpleegkundige die met veel liefde zorgt voor de te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis. Ze laat ook deze mensen hun verhaal vertellen, want iedere (vroeg)geboorte is anders. Vaak komt het goed, maar soms ook niet.
Mag het iets meer zijn? is een heel persoonlijk, warm boek voor alle huidige en toekomstige moeders én hun partners.
"Vroeg geboren, als je kindje voor de uitgerekende datum geboren wordt", is een nieuw praktisch boek voor ouders en andere belangstellenden over (de gevolgen van) een premature geboorte. Naast informatie, tips en adviezen is er ruim aandacht voor wat de ouders meemaken. Het is geschreven door Anjo Geluk in samenwerking met Nijmeegse neonatoloog Willem de Boode. De illustraties van Sytske van Gilse maken het speels. Het wordt uitgegeven als Lifetime-boek bij uitgeverij Kosmos/Z&K. (2005)

Datum: 28 september 2005
Auteur: drs. Anjo Geluk en Willem-Pieter de Boode (neonatoloog)

ISBN 9021584018